OMGEVING

Dwingeloo | Dwingelderveld

Omgeving

Dwingeloo | Nationaal Park Dwingelderveld

Vakantiehuis in het bos staat in het idyllische buurtschap Lheebroek, aan een rustige weg en direct gelegen tegenover natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld. Dit Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa, dat zorgt voor een uitzonderlijke verscheidenheid van flora en fauna. Een prachtig en groot mooi bos- en heidgebied waar je zeker verrast zult worden door de rust, ruimte en de natuur. Die ruimte beleef je ook boven je. Doordat er weinig kunstmatig licht is in de omgeving, kun je schitterend sterren kijken.

Zes kilometer van Lheebroek ligt het dorp Dwingeloo. Dwingeloo is een prachtig authentiek brinkdorp met een mooie groene brink en is in 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa. In dit gezellige brinkdorp is het heerlijk tot rust komen op de vele terrassen en zijn er diverse leuke horecagelegenheden

De omgeving heeft een rijke hoeveelheid aan cultureel erfgoed, zoals historische gebouwen, hunebedden en musea. In de omgeving zijn veel galerieën en kunstexposities te vinden. In de zomermaanden zijn er diverse markten en braderieën. Bijzonder zijn ook de theatervoorstellingen in de open lucht.

Ontdek de prachtige en veelzijdige omgeving van Vakantiehuis in het bos in hartje Drenthe.

Ontdek Oeroud-Drenthe